back

PURDEY EN DUURZAAMHEID

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bij Purdey 

 

Bij Purdey willen we zowel goed zorgen voor de mensen in onze organisatie als voor de wereld om ons heen, nu en in de toekomst. Daarom streven we elke dag naar duurzaam en verantwoord ondernemen.


Bedrijfsvoering 

 

Binnen onze eigen Purdey winkels en kantoor worden we elke dag een beetje groener. We zijn er nog lang niet, maar we werken er hard aan. Zo versturen we al onze mailings Co2 neutraal, hergebruiken we onze cartridges, recyclen we de Nespresso coffee capsules en stellen we ons ten doel om meer en meer te werken met duurzame gerecyclede materialen. Vanaf zomer 2021 zijn onze duurzame artikelen meer zichtbaar en te herkennen aan het speciale label dat we voor onze duurzame producten hebben ontwikkeld.

Onze tassen zijn voorzien van het FSC logo, zo dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Voor elke boom die voor ons papier wordt gebruikt, worden twee nieuwe bomen aangeplant.

In 2020 zijn al onze winkels voorzien van ledverlichting en in 2021 verduurzaamden we ons kantoor met zonnepanelen. En daar waar het kan, werken we zo veel mogelijk vanuit huis en reizen we met de trein.

 


Productie 


Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te verbeteren, hebben we onze producenten en onze ‘Friend Brands’ om hulp gevraagd.
Samen hebben we alle productieprocessen in kaart gebracht, zodat we deze locaties goed kunnen laten monitoren. De meeste van de Purdey productielocaties bevinden zich binnen de EU.  Voor onze productielocaties buiten de EU werken we al jaren met BSCI goedgekeurde leveranciers.
BSCI goedgekeurde producenten zijn ge-audit volgens de richtlijnen van de BSCI Code of Conduct (voor meer informatie kan je kijken op: http://www.bsci-intl.org/).  
Met elkaar hebben we de belangrijkste afspraken en doelen gedefinieerd:

 

 

✓ waarborgen van een maatschappelijk verantwoord beleid

✓ geen discriminatie

✓vrijheid van Vereniging

✓ eerlijke beloning, introductie minimumloon

✓ geen kinderarbeid en/ of dwangarbeid

✓ eerlijke werktijden, d.m.v. monitoren arbeidsduur en overwerk

✓ speciale bescherming voor jonge werknemers

✓ goede voorzieningen voor een veilige en gezonde werkomgeving

✓ bescherming van het milieu

✓ tegengaan van onzekere werkgelegenheid

 


DUURZAME MATERIALEN 

Onze collectie bestaat steeds meer uit duurzame materialen. Diverse onderzoeken suggereren dat bijna tweederde van de schadelijke klimaat impact gedurende de levensduur van een kledingstuk in de grondstoffase zit. Dit komt door de enorme hoeveelheden energie, water en chemicaliën die worden gebruikt om bv polyester en katoen te maken. Wij kiezen dan ook zoveel mogelijk voor biologische katoen. De niet-duurzame materialen zijn b.v. elasthaan dat je terug vindt in stretch materialen. 

 

Organisch katoen

Biologische katoen is een natuurlijke vezel die geen chemische behandeling heeft ondergaan, waardoor het veiliger is voor de planeet, de boer en de drager. Alleen natuurlijke meststoffen zoals compost en dierlijke mest mogen gebruikt worden bij het verbouwen van biologische katoen. Biologische katoen maakt slechts 1% uit van de totale katoenproductie in de wereld. Door over te schakelen op biologisch katoen zijn de reducties in watergebruik ( 88% minder dan traditioneel katoen) , gebruik van chemicaliën en pesticiden ( ongeveer 72% minder) en koolstofemissies ( ongeveer 46% ) aanzienlijk .

 

Linnen 

Linnen is een natuurlijke vezel. Er zijn geen chemicaliën nodig om er textiel van te maken en er wordt nauwelijks water gebruikt. Gedurende de hele levenscyclus verbruikt een linnen overhemd b.v. 6,4 liter water vergeleken met 26 liter voor een conventioneel katoenen overhemd. Vlas kan in bijna elke omgeving worden gekweekt met zeer weinig middelen en aandacht en duurt ongeveer 100 dagen. Linnen is een duurzame vezel en helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur in de warme maanden. Linnen is volledig biologisch afbreekbaar aan het einde van zijn levensduur.

 

Hennep 

Hennep is een natuurlijke vezel. Het kan worden gekweekt zonder pesticiden en het levert tot 70% op van de voedingsstoffen die het uit de bodem haalt. Hennep gebruikt 4x minder water dan katoen, heeft heel weinig land nodig om te groeien en kan max 2 x zoveel vezelopbrengst per hectare produceren als katoen. Hennep absorbeert ook CO2 terwijl het groeit door een natuurlijke fotosynthese, waardoor het al voor de productie koolstofnegatief is. Het groeiproces van Hennep verbetert ook de bodemgezondheid zodat boeren direct na de oogst weer gewassen kunnen telen. Hennep wordt gezien als de duurzaamste natuurlijke vezel ter wereld.

 

Tencel 

Tencel is een kunstmatige vezel. Het is gemaakt van houtpulp afkomstig van duurzaam geteelde bomen die zijn uitgedund, in paats van gekapt en vervolgens in combinatie met een organisch oplosmiddel, wordt de houtpulp een vezel. Het vezelproductieproces hergebruikt meer dan 99% van het water en het organisch oplosmiddel, waardoor het een gesloten kringloop is. Tencel stoffen hebben vergelijkbare eigenschappen als viscose, maar viscosehout wordt niet duurzaam verbouwd en het gebruikte oplosmiddel is niet organisch. Tencel is een van de beste beschikbare materialen met gesloten lus.