back

PURDEY EN DUURZAAMHEID

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO) BIJ PURDEY

 

Bij Purdey willen we zowel goed zorgen voor de mensen in onze organisatie als voor de wereld om ons heen, nu en in de toekomst. Daarom streven we elke dag naar duurzaam en verantwoord ondernemen.

 

P R O D U C T I E

Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te verbeteren, hebben we onze producenten en onze ‘Friend Brands’ om hulp gevraagd. Samen hebben we alle productieprocessen in kaart gebracht, zodat we deze locaties goed kunnen laten monitoren. De meeste van de Purdey productielocaties bevinden zich binnen de EU. Voor onze productielocaties buiten de EU werken we al jaren met BSCI goedgekeurde leveranciers. BSCI goedgekeurde producenten zijn ge-audit volgens de richtlijnen van de BSCI Code of Conduct (voor meer informatie kan je kijken op: http://www.bsci-intl.org/). Met elkaar hebben we de belangrijkste afspraken en doelen gedefinieerd, deze zijn;

✓ waarborgen van een maatschappelijk verantwoord beleid

✓ geen discriminatie

✓vrijheid van Vereniging

✓ eerlijke beloning, introductie minimumloon

✓ geen kinderarbeid en/ of dwangarbeid

✓ eerlijke werktijden, d.m.v. monitoren arbeidsduur en overwerk

✓ speciale bescherming voor jonge werknemers

✓ goede voorzieningen voor een veilige en gezonde werkomgeving

✓ bescherming van het milieu

✓ tegengaan van onzekere werkgelegenheid

 

 

B E D R I J F S V O E R I N G

Binnen onze eigen Purdey winkels en kantoor worden we elke dag een beetje groener. We zijn er nog lang niet, maar we werken er hard aan. Zo versturen we al onze mailings Co2 neutraal, hergebruiken we onze cartridges, recyclen we de Nespresso coffee capsules en stellen we ons ten doel om meer en meer te werken met duurzame gerecyclede materialen. Vanaf zomer 2021 zijn onze duurzame artikelen meer zichtbaar en te herkennen aan het speciale label dat we voor onze duurzame producten hebben ontwikkeld.

Onze tassen zijn voorzien van het FSC logo, zo dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Voor elke boom die voor ons papier wordt gebruikt, worden twee nieuwe bomen worden aangeplant.

In 2020 zijn al onze winkels voorzien van ledverlichting en in 2021 verduurzamen we ons kantoor met zonnepanelen. En daar waar het kan, werken we zo veel mogelijk vanuit huis en reizen we met de trein.