back

 

 Over Purdey

‘Bij Purdey denken we in stijl in plaats van trends’

‘Elk kledingstuk wordt met liefde samengesteld’

‘Bij ons vind je àltijd iets bijzonders, voor elke gelegenheid’

 

 

 

Van smart casual tot sophisticated chic: al 40 jaar ontwerpt en ontwikkelt Purdey de allermooiste tijdloze collecties. Elk kledingstuk wordt met liefde en oog voor detail samengesteld. Of je nu op zoekt bent naar een jurkje of jas, een mooie tas of top: bij ons vind je àltijd iets bijzonders. Voor elk moment van de dag, voor werk, weekend of een speciale gelegenheid. 

 

Bij Purdey denken we in stijl in plaats van trends. Een goed ontwerp, mooie materialen, een perfecte pasvorm en kleding met precies de juiste balans tussen basic en fashion: kleding van kwaliteit, dat staat voorop. Altijd. Het is ook precies waarom Neel en Tim Wolters het bedrijf in 1980 startten: om mooie kleding te verkopen in mooie winkels aan klanten die daar blij van worden.

over Purdeyover Purdey

Stap naar de grote stad

De allereerste Purdey-winkel in Zutphen wordt al snel een succes. In 1988 volgt daarom een tweede filiaal in Apeldoorn, gevolgd door eentje in Deventer en een in Hengelo.
De winkel aan de Steenweg in Utrecht is de stap naar de grote stad. Trots? Dat zijn ze zeker, Neel en Tim. De opening hier vormt ook de basis voor het winkelconcept zoals je Purdey nu kent. Inspiratie voor de inrichting van de winkels, van pui tot vloer en van kast tot koffiehoek, komt uit bruisend Londen. Na de opening in Utrecht opent er elk jaar een nieuwe winkel.

Van top tot teen

In dezelfde periode start Purdey ook met het ontwikkelen van eigen, stijlvolle en betaalbare collecties. In het begin lieten we nog kleine series maken, maar het sloeg al snel aan. Dus stapten we over naar uitgebreidere productie en openden meer winkels om het extra kans van slagen te geven. Ook dat lukte gelukkig en zo zijn de collecties gegroeid tot hun huidige omvang.


De manier waarop de collecties worden samengesteld, is trouwens door de jaren heen hetzelfde gebleven, maar de invulling verandert nog steeds elk seizoen. De collectie bestaat voor tachtig procent uit eigen merken Purdey en SEY-Studio, aangevuld met fijne producten van onze Friend Brands, zoals schoenen en accessoires. Denk aan mooie merken zoals JcSophie, Josephine & Co, Mac, Knit-ted en NickJean. We durven gerust te stellen dat je jezelf bij ons van top tot teen kan aankleden.

Winkels & webshop

Inmiddels zijn er maar liefst 26 Purdey-winkels door heel Nederland. Wie weleens bij ons winkelt, weet dat we je graag in de watten leggen, goed stijladvies geven en ècht lekkere koffie schenken. Liever vanaf je bank winkelen? Of misschien een tikje druk? Wees online welkom in onze uitgebreide webshop.

 

Bedrijf met ambitie

Ons hoofdkantoor staat in Schijndel, hier ontwerpen we onze collecties en ontstaan de mooiste ideeën en plannen. Purdey staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen. We richten ons de komende jaren op het uitbreiden van het aantal winkels, mooie shop-in-shopformules en… het inzetten van onze internationale ambities om Purdey naar het buitenland te brengen!